NTGRATE ZWEVEGEM BLIKSEM FULL 20230117 002

Bliksem Schrijfbureau

offices & co-work space

locatie:Zwevegem | Belgium
architect:Ruimtetuig

Optimale akoestiek in lijn met speelse branding

Bliksem Schrijfbureau nam eind 2022 haar intrek in het Leanderhof in Zwevegem. Voor de vloerbekleding in hun nieuwe kantoor maakten de zaakvoerders een bewuste keuze. De felblauwe ntgrate-vinyltegel past niet alleen qua kleur, maar ook qua technische specificaties perfect bij het dynamische bedrijf: duurzaam, lokaal en onderhoudsvriendelijk. Al gaven de akoestische eigenschappen de doorslag.

“Onze architect zocht een slimme oplossing voor een goede akoestiek. Het nieuwe pand bestaat uit een grote open ruimte met industriële look, een hoog plafond en zichtbare technieken. Er is maar 1 afgesloten vergaderzaal. Het geluid dempen is absoluut noodzakelijk voor een productieve werkomgeving”, benadrukt Stephanie. “Sowieso is stilte belangrijk in een kantoor. Bij ons vormt dat zeker een uitdaging, aangezien we als copywriters dagelijks tegelijkertijd videocalls doen of we onderling overleggen over een bepaald project.”

NTGRATE ZWEVEGEM BLIKSEM FULL 20230117 007

Eyecatcher in het interieur

De geweven vinylproducten van ntgrate zijn ontworpen om geluidshinder te beperken. Door hun akoestische kwaliteiten absorberen de tegels niet alleen het achtergrondgeluid, maar verminderen ze ook de galm en het contactgeluid wanneer je op de vloer stapt. Zo blijft de akoestiek maximaal onder controle. Naast de vloertegels koos het bouwteam ook voor akoestische spuitpleister aan het plafond. Beide oplossingen vullen elkaar mooi aan en maken van het nieuwe pand een bijzonder aangename werkplek.



NTGRATE ZWEVEGEM BLIKSEM FULL 20230117 019

The ntgrate Experience Center

Om hun specifieke vloertegel te kiezen, trok Bliksem Schrijfbureau samen met de architect naar het ntgrate-experience center in het Evolis-park. Stephanie: “Met de salesverantwoordelijke probeerden we verschillende stalen en patronen uit. Uiteindelijk viel ons oog op de Henri-tegel uit de Fair-collectie. Met zijn uitgesproken blauwe kleur is die best wel een gedurfde keuze, maar de tegel past perfect bij ons bedrijfsimago.

Door de tegels in de showroom in het testvlak te plaatsen, kregen we een goed beeld van hoe ze er in het echt zouden uitzien. Dat trok ons over de streep. De vinyltegels zijn in een atypisch patroon geplaatst, wat een speels element geeft aan ons interieur. Bovendien verandert de kleurschakering afhankelijk van de lichtinval en dat maakt deze tegel zo interessant. Je krijgt steeds een ander effect.”



NTGRATE ZWEVEGEM BLIKSEM FULL 20230117 001

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

De opbouw van het nieuwe Bliksem Schrijfbureau-kantoor is erop voorzien dat je alle elementen weer volledig uit elkaar kan halen. Zo is het pand eenvoudig anders in te delen, met recuperatie van materialen. De ntgrate-vloertegel past perfect in deze circulaire filosofie. “De tegels zijn makkelijk los te maken. Niet alleen handig mochten we een make-over willen doen, maar het laat ook toe snel een tegel te vervangen, indien nodig”, bevestigt Anastasia. “Het duurzame karakter van deze oplossing was voor ons een extra troef. Bovendien hebben we met ntgrate een lokale leverancier aan onze zijde, met lokale productie. Ook dat vinden we belangrijk.”


Sustainability

Tot slot viel het onderhoudsvriendelijk karakter van de tegel bij beide zaakvoerders in de smaak. “De tegel stoot vuil af en als je iets morst, is het makkelijk schoon te vegen met een doek. Het fris design in combinatie met het onderhoudsgemak en het duurzame karakter is voor Bliksem Schrijfbureau de perfecte match.”

Het kantoorontwerp is van de hand van Tom Boudeweel van ontwerpstudio Ruimtetuig. De ntgrate-tegels werden geplaatst door Bjorn Vervaecke.

Let’s design an acoustical and sustainable future together.

contact details

Bestel jouw catalogus

Wil je geïnspireerd worden? Bestel een gratis staal van je favoriete ntgrate vloer.

Bestel jouw catalogus
Tribe insert pic staalboek
Bestel gratis stalen